Diensten

Balanceren

Een trillende auto is een grote ergernis voor de bestuurder. Vaak is een onbalans in de banden de oorzaak hiervan. De trillingen hangen sterk samen met de snelheid waarmee je rijdt. Als de snelheid van de auto toeneemt, neemt ook de kracht van de onbalans toe.

 

De expert van Ronden Banden beschikt over de kennis en het gereedschap om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen. Om de wielen te balanceren, heeft Ronden Banden de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de wielen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.

Het beste wegcontact

Problemen die ontstaan door onbalans
Naast de vervelende trillingen in het stuur en de auto heeft onbalans ook gevolgen voor de verkeersveiligheid:

- Verlies van contact tussen de band en de weg (minder grip op de weg)
- Versnelde slijtage en onregelmatige slijtageplekken op de banden
- Comfortverlies voor de bestuurder en vermoeidheid bij langere reizen
- Overmatig brandstofverbruik
- Vroegtijdige slijtage van alle stuurdelen en ophanging (vooral de schokdempers)

Bij elke wissel

Balanceren

Bij personenwagenbanden wordt vrijwel elke band voor de montage gebalanceerd. Zodra de band voor bijvoorbeeld een bandenwissel van het wiel is geweest, moet de band-wielcombinatie opnieuw gebalanceerd worden. Tegenwoordig worden ook steeds meer bedrijfsvoertuigbanden gebalanceerd. Het doel van balanceren is om alle gewichtsverschillen in de band en het wiel te verwijderen. Met de meest moderne balanceerapparatuur bepaalt Ronden Banden de grootte en positie van de onbalans. Vervolgens kan de exacte hoeveelheid balanceergewicht op de juiste plaats worden aangebracht en verdwijnt de onbalans.