Persbericht - Doetinchem, 2 april 2024

Alliance Automotive Group Benelux neemt mede Tyrenet lid Ronden Banden per 01-04-2024 over

Ronden Banden is als bandengroothandel actief in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant. Ze leveren alle soorten merkbanden en hebben continu 20.000 banden op voorraad. Daarnaast levert Ronden Banden een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder een bandenhotel, die met banden te maken hebben. De organisatie bestaat uit ruim 50 werknemers en een wagenpark van 18 bedrijfsbussen, waaronder een servicetruck voor truck assistentie. Vanuit Doetinchem, Goor en Nijmegen leveren ze aan professionals zoals autobedrijven, fleetowners, transportbedrijven, loonwerkers en de industrie.

 

Ronden Banden wordt per 1 april 2024 onderdeel van AAGB. Met de uitgebreide kennis, voorraad en dienstverlening zal Ronden tevens ondersteuning gaan bieden aan de PartsPoint vestigingen. Ook deelnemers aan de banden business booster van AAGB, Tyres-On, zullen profiteren van de ervaring die alle Ronden medewerkers meebrengen.

 

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten: “Ronden Banden heeft enorme kennis op het gebied van banden. Die kennis sluit heel mooi aan bij onze huidige bandenpropositie en biedt ons ook mogelijkheden voor de verkoop van truck banden. Gezamenlijk kunnen we nog betere ondersteuning bieden aan onze afnemers. We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van alle Ronden vestigingen meegaat en gelooft in onze kracht en visie.”

 

Maurice Kock, eigenaar van Ronden Banden legt uit: “Via Tyrenet zijn we in gesprek geraakt en tot de conclusie gekomen dat AAGB en Ronden Banden een sterke match zijn. Zowel AAGB als Ronden Banden zijn de laatste jaren haar dienstenpakket aan het uitbreiden en nu komt dat alles bij elkaar. Gezamenlijk gaan we in de toekomst een zeer sterkere partner zijn voor onze klanten.”

 

Ronden Banden is begonnen in Doetinchem en daarna uitgebreid met een vestiging in Goor en Nijmegen. In Doetinchem doet men de technisch ondersteuning op het gebied van banden.

 

Naast de bandenservice die klanten van Ronden gewend waren, profiteren ze ook van de investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf.

 

PartsPoint is het grootste Automotive grossiersnetwerk van Nederland en België. Met 6 depots en meer dan 130 vestigingen is PartsPoint altijd dichtbij voor het professionele garagebedrijf. PartsPoint belooft garagisten altijd ‘part of their deal’ te zijn, door richtinggevend in de markt te blijven met een uitgebreid assortiment automaterialen, banden, equipment, carcleaning, paint en non-paint, een state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en business boosters.

 

PartsPoint heeft een zeer goede landelijke dekking in Nederland en een sterke voet aan de grond in België met 25 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

 


Over PartsPoint

PartsPoint is het grootste Automotive grossiersnetwerk van Nederland en België. Met 6 depots en meer dan 130 vestigingen is PartsPoint altijd dichtbij voor het professionele garagebedrijf. PartsPoint belooft garagisten altijd ‘part of their deal’ te zijn, door richtinggevend in de markt te blijven met een uitgebreid assortiment automaterialen, banden, equipment, carcleaning, paint en non-paint, een state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en business boosters. Alliance Automotive Group Benelux, moedermaatschappij van PartsPoint, investeert daartoe fors in uitbreiding van activiteiten, logistiek, voorraad, kennis en marketing.

 

www.partspoint.nl

 


Alliance Automotive Group Benelux

Alliance Automotive Group Benelux is actief in de distributie en verkoop van after-market onderdelen, accessoires, equipment, gereedschappen, banden, garageformules en business boosters. PartsPoint is het eigen grossiersnetwerk in Nederland en België. Via het netwerk worden duizenden garagisten dagelijks van onderdelen en ondersteuning voorzien. Alliance Automotive Group Benelux bedient tevens ruim 60 onafhankelijke grossiers in Nederland via Alliance Automotive Trading en Precisium. Alliance Automotive Group Benelux Alliance Automotive Group Benelux biedt werk aan ruim 2.500 medewerkers. Alliance Automotive Group Benelux is een onderdeel van Alliance Automotive Group (Europa).

 

Voor nadere informatie: www.allianceautomotivegroupbenelux.nl

 


Alliance Automotive Group

Alliance Automotive Group is een leidende distributeur van personenauto- en bestelwagenonderdelen voor de onafhankelijke Europese after-market. De groep bedient ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 vestigingen in eigendom en via circa 1.800 vestigingen van verbonden partners. Alliance Automotive Group is volledig in handen van Genuine Parts Company (GPC), de grootste wereldwijde automotive onderdelendistributeur met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië.

 

Voor nadere informatie: www.allianceautomotivegroup.eu

 


Over Genuine Parts Company

Opgericht in 1928, Genuine Parts Company (GPC) is een wereldwijd opererende serviceorganisatie op het gebied van de distributie van vervangings-onderdelen in de automotive en de industrie. De automotive tak van GPC distribueert vervangingsonderdelen in de U.S.A., Canada, Mexico, Australazië, Frankrijk, het Verenigd Koningrijk, Ierland, Duitsland, Polen, Nederland, België, Spanje en Portugal. De industrie tak distribueert vervangingsdelen voor de industrie in de U.S.A., Canada, Mexico en Australazië. Wereldwijd opereert men via het uitgebreide netwerk van meer dan 10.000 locaties in 17 landen, met circa 58.000 werknemers.

 

Meer informatie is beschikbaar op www.genpt.com.