Nieuws

Tyre Pressure Monitoring Systeem of ook wel TPMS-sensoren

Met TPMS-sensoren weet u zeker dat u altijd op de hoogte bent van uw bandenspanning. De sensoren die in de wielen gemonteerd worden registreren ten alle tijden uw bandenspanning. Op het moment dat er iets mis gaat of een band niet meer de juiste spanning heeft geven de sensoren een automatische melding op uw dashboard af.

 

Sinds 2014 is het voor alle nieuw geregistreerde auto’s verplicht om TPMS-sensoren in de wielen te hebben. U heeft keuze uit twee verschillende soorten systemen, namelijk de direct TPMS of de indirect TPMS.

 

De direct TPMS maakt gebruik van sensoren die in de band zitten en kan op deze manier metingen zoals spanning en temperatuur kunnen verrichten. Deze sensoren zijn van de buitenkant niet te zien en zitten direct achter het ventiel.

 

De indirect TPMS gebruikt de software van uw auto en berekent op deze manier de bandenspanning en temperatuur.

 

Voor het monteren van TPMS-sensoren kunt u bij ons terecht, dit is namelijk een klus voor echte vakmensen! Wij lezen en monteren deze sensoren snel en vakkundig voor u in. Neem contact met ons op via onderstaande contactknop voor de mogelijkheden.  

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of kom eens langs. De koffie staat klaar.