Het nieuwe bandenlabel, wij praten u bij!

Bij de zoektocht naar nieuwe banden wilt u snel de juiste feiten kunnen aflezen. Het nieuwe label systeem maakt dit mogelijk doordat er in een oogopslag belangrijke criteria uitgelezen kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat u snel een betere keus kunt maken voor het uitzoeken van nieuwe banden.

 

 

Brandstofverbruik

 

 

Het label voor het vergelijken van brandstofverbruik laat zien hoe de band presteert op brandstofbesparing en verbruik. De banden worden hier gerangschikt in een diagram van klasse A, het laagste verbruik tot en met klasse G, het hoogste verbruik.

 

 

Remprestaties

 

 

Voor het vergelijken van remprestaties op een nat wegdek wordt een grafiek gebruikt om te tonen hoe goed een band remt op een nat wegdek. Er wordt in deze grafiek gemeten van klasse A, de meest veilige band met de kortste remweg, tot en met klasse G, de meest onveilige band met de langste remweg. Bij een band met klasse A kunt u tot wel vier auto lengtes eerder stoppen en dit draagt bij aan meer veiligheid op de weg.

 

 

Extern afrolgeluid

 

 

 

In decibellen wordt aangetoond wat het niveau van het externe afrolgeluid is per band. Door middel van een pictogram met drie golfjes wordt zichtbaar gemaakt hoe de band presteert ten opzichte van het Europese limiet. Het externe afrolgeluid hoeft niks te maken hebben met het geluid wat u kunt horen als u in de auto zit. Drie zwarte golven staat voor een hoog geluidsniveau maar nog wel in lijn met het limiet. Twee zwarte golven staat voor een gemiddeld niveau en alvast in lijn met het toekomstige limiet en 3dB daaronder. Een enkele zwarte golf staat voor een laag geluidsniveau vanaf 3dB onder het toekomstige geluidslimiet.

 

 

Het label zegt niet alles!

 

Dit zijn de 3 onderdelen die wettelijk moeten worden gecommuniceerd. Er zijn echter bij veel merken meer onderdelen waarop een band getest wordt. Laat het label dus niet doorslaggevend zijn in uw bandenkeus!

Advies nodig over de keuze van de juiste banden voor uw situatie? Neem dan contact met onze professionals op voor een vrijblijvend advies! Wij helpen u met de juiste bandenkeuze!