• Aangepaste openingstijden Ronden Banden

    ---
    Ronden Banden is gesloten op de volgende dagen:
    Vrijdag 27 april (Koningsdag)
    Aangepaste openingstijden Ronden Banden
  • Wat doen wij?

Diensten

Naast de levering van verschillende soorten banden, levert Ronden Banden diensten die met banden te maken hebben.

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. De expert van Ronden Banden beschikt over de kennis en het gereedschap om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen. Om de wielen te balanceren, heeft Ronden Banden de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de wielen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.

Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen. Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen.

Stikstof

Uit onderzoek blijkt dat meer dan vijftig procent van de automobilisten met banden rijdt die een verkeerde spanning hebben. Meestal zijn ze te zacht. Een slechte zaak voor uw veiligheid en uw portemonnee. Daarom vult Ronden uw banden met stikstof want dit houdt de band vier keer zo lang op de juiste spanning. Met stikstof in de banden rijdt een auto beter, zuiniger en veiliger.

Uitlijning

Uitlijnen is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. Goed uitgelijnd betekent dat alle vier de wielen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden.

Om wielen uit te lijnen heeft Ronden Banden moderne, elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. De experts van Ronden Banden zijn getraind om met behulp van hoogwaardige technologie banden perfect uit te lijnen. Een auto optimaal afstellen blijft dus gewoon mensenwerk. En de Ronden Banden experts verstaan de kunst om de meetgegevens te vertalen in een comfortabel rijdende auto.Ga terug | Ga naar boven